ЗВЕРНЕННЯ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОДА ДО РЕЛІГІЙНИХ КОНФЕСІЙ З ПРИВОДУ ДІЇ НОВИХ ЕПІДЕМІЧНИХ ЗОНУВАНЬ У КРАЇ

0
673

Звернення Закарпатської ОДА до релігійних конфесій з приводу дії нових епідемічних зонувань у краї (+ЛИСТ)

Із 17 серпня розпочали діяти нові епідемічні зонування на Закарпатті. Райони краю потрапили у три зони: зелену, жовту та помаранчеву. Про це повідомляє офіційний ресурс Закарпатської ОДА.

Під час наради-селектору у Закарпатській ОДА відбулося засідання Регіональної комісії ТЕБ та НС.

Відтак:

до помаранчевої зони увійшли:

місто Ужгород, Перечинський, Тячівський та Ужгородський райони Закарпатської області;

до жовтої зони:

Хуст, Виноградівський, Іршавський, Міжгірський, Мукачівський, Рахівський та Свалявський райони Закарпатської області.

Такі епідемічні рівні встановили на 14 днів.

З цього приводу до Єпархіальних управлінь краю надійшли звернення від заступника голови державної адміністрації Ігоря Шинкарюка.

В офіційному листі йдеться:

“На території регіону, де встановлено “зелений” рівень епідемічної небезпеки заборонено проводити масові (культурні, спортивні, розважальні, соціальні, релігійні, рекламні та інші) заходи за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі). Організатор заходу є відповідальним за дотримання фізичної дистанції не менше, ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням учасників стоячи.

На території регіону з “жовтим” рівнем епідемічної небезпеки, додатково до протиепідемічних обмежень, установлених для “зеленого” рівня епідемічної небезпеки, заборонено відвідувати будинки для літніх людей, установи, де постійно живуть люди з інвалідністю чи психічними порушеннями, а також установи, які “надають соціальні послуги” (крім екстрених випадків).

З метою недопущення ускладнення епідеміологічної ситуації у релігійному середовищі, враховуючи наявну інформацію про збільшення кількості інфікування коронавірусною інфекцією COVID-19 духовенства унаслідок недотримання встановлених карантинних вимог під час проведення релігійних заходів, просимо неухильно дотримуватись протиепідемічних правил під час проведення молитовних зібрань, зокрема, участі однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) та забезпечення відстані між присутніми не менше, ніж 1,5 метри”, – зауважено у зверненні посадовця.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.